top of page
Search
Writer's pictureLaura Kunstberga

Ja Tev nav savu mērķu – Tu realizē citu mērķus

Izaugsme, attīstība, progress notiek nepārtaukti, to var novērot gan cilvēkos, gan tehnoloģijās, gan apkārtējā vidē. Ko šī attīstība nozīmē Tev? Kāda ir Tava loma tajā? Kā Tu jūties šajā dinamiskajā pārmaiņu laikā? Kā Tu zini, kas ir īsts? Kā Tu zini, kas patiešām ir svarīgi? Uz kurieni Tu ej savā dzīvē?



Ja šie jautājumi ar Tevi norezonēja, iespējams, arī Tu, līdzīgi kā daudz cilvēki mūsdienu pasaulē, nejūties īsti labi. It kā viss ir pieejams, viss aug un attīstās, bet pat iegūstot vēlamo, joprojām paliek tas iekšējais tukšums un jautājums “kāda tam visam jēga!?”

Tas, kas notiek mūsdienu pasaulē, atrauj cilvēku no sevis. Cilvēka uzmanība nemitīgi ir vērsta uz ārējo – uz kārtējo jauno, trendīgo produktu, kuru reklamē sociālie mediji, TV, radio, žurnali, ēku sienas un influenceri, uz grandiozajiem korporāciju mērķiem, uz politiskajām negācijām un šaušminošiem notikumiem, kas atspoguļoti medijos, bailēs veiktiem solījumiem, uz filmās radītajām ilūzijām un, ja ar to vēl nepietiek, tad arī uz citu viedokli par sevi.

Kad Tu pēdējo reizi tā patiesi ieskatījies sevī? Kad Tu sev pajautāji, ko Tu patiesi vēlies, ko vēlas Tava sirds?

Ja Tu varētu radīt pasauli no jauna – kādu pasauli Tu radītu – kas tajā būtu, kā tur smaržotu, ko Tu redzētu sev apkārt, kas būtu Tev līdzās, ko Tu tur darītu, kā Tu tur justos?

Tā pasaule, kurā Tu tikko uz mazu mirkli ieskatījies, tā ir pasaule, pēc kuras ilgojas Tava sirds. Tās ir sajūtas pēc kurām ilgojas Tava sirds. Un viss, kas ir Tavā realitātē šobrīd, viss, kur aizplūst Tava uzmanība, Tevi atdala no tā, ko Tev vajag patiesībā.

Kam tas ir izdevīgi? Jā, kam tas ir izdevīgi, ka Tu neieklausies sevī, bet velti savu uzmanību tam, kas skaļāk bļauj, kas uztaisa spožāku reklāmu vai saražo kārtējo produktu, kurš pēc kāda laika jau būs kļuvis vecs un nederīgs?

Ja Tev nav skaidras vīzijas, kā Tu vēlies dzīvot šo dzīvi – tā, lai būtu saskaņā ar savu sirdi, Tava uzmanība un enerģija aiziet uz kāda cita mērķu un ideju īstenošanu.

Ja Tu pats nezini, ko patiesi gribi, esi drošs – kāds cits Tev pateiks, ko gribēt. Un tā kā Tu pats sevi nepazīsti un nedzirdi, Tu sekosi tam, kurš uzstājīgāk Tev dos informāciju par savām idejām. Mūsdienās, cilvēka uzmanība ir prece, ko pērk un pārdod. Mūsdienās cilvēks ir kāda medija auditorija. Un tie, kas pārdod dažādas preces un pakalpojumus, maksā par reklāmu šim medijam, lai tas to parāda savai auditorijai. Un viss laiks, ko Tu velti kāda medija piedāvātajam saturam, jo īpaši tam, ko neesi apzināti izvēlējies, ir laiks, ko nevelti sev, savu patieso vēlmju apzināšanai un realizēšanai.


Tad kā būtu, ja Tu tomēr ieskatītos sevī? Apzinātos savas patiesās vēlmes?

Kā varētu izmainīties Tava realitāte, ja Tu beidzot sāktu dzīvot saskaņā ar savām īstajām vēlmēm - nevis tām vēlmēm, kuras Tev kāds ir pieradinājis vēlēties?


Ir neskaitāmi daudz lietas, ko Tu vari darīt arī bez maksas, vienkārši veltot tam savu laiku. Ieviešot jaunu ieradumu - veltīt laiku sev, lai iepazītu sevi. Vienu rakstisku uzdevumu Tu vari veikt, piemēram, skojot instrukcijām manā bloga ierakstā “Tava realitāte – Tavs meistardarbs”, bet ir daudz citu instrumentu, ko vari atrast, ja vien meklē. Pamēģini!

Kādēļ man tas ir svarīgi, Tu varētu jautāt? Tādēļ, ka es gribu dzīvot tīrā pasaulē - pasaulē, kurā nav vietas manipulācijām, pasaulē, kurā cilvēks ir vērtība nevis līdzeklis vai prece. Tādēļ, ka es gribu, lai mani līdzcilvēki dzīvo laimīgas, piepildītas dzīves, seko savai sirdsbalsij un realizē savu potenciālu. Jā, tīri savtīgas intereses un sapnis par laimīgu pasauli!

Bet es zinu, ka cilvēkiem arī vajag atbalstu, lai mainītu savu domāšanu un uztveri, lai pievērstos tam, kas patiesi ir svarīgi. Un ne vienmēr pašiem pietiek zināšanu, skaidrības un motivācijas veikt šīs pārmaiņas. Ne vienmēr izdodas tā viegli pārvarēt savu ieradumu sekot citiem, jo tā ir pierasti, tā ir ērti. Pašam nav jādomā. Īsti tās piepildījuma sajūtas nav, bet ir ok, citi taču arī tā dzīvo!


Tādēļ es daru to, ko es daru. Es strādāju ar cilvēkiem individuāli un es vadu arī praktiskās darbnīcas, kurās dalos ar zināšanām, kurās mainām ieradumus un kopā veltam laiku sevis izzināšanai un jaunas realitātes radīšanai.

Pievienojies! Un kļūsti par sevis laimīgāku versiju!



403 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page